Sunday, 29 June 2014

ادامه اوماغ


در پست قبلی درباره برنامه فرهنگی اوماغ یا خوشی تصویری ارایه دادم
در ادامه
یکی از قسمت های جالب برنامه محاوره عاشقانه دو نامزد جوان بود که چندی را دور از هم بوده اند و اینک به وصال هم رسیده اند تمام محاوره در قالب دوبیتی... های عاشقانه هزارگی بود در این بین دو دختر خانم جوان که دوستان آن دخترک بود شاهد این گفتگوها می باشند.
اگرچه در فرهنگ عامیانه هزارگی دو عاشق در فراق همدیگر اشعار زیادی می سرایند اما اجرای این برنامه توسط هنرمندان دختر و پسر جوان یکی از نوآوری های بسیار ارزنده این برنامه بود که با توجه به موانع فرهنگی موجود در جامعه هزارگی گامی مثبت و موفق می توان ارزیابی کرد.
عکس زیر از آن صحنه می باشد که از صفحه خانم فرخنده اکبر طوفان یکی از دست اندرکاران این برنامه برداشته شده.

اجرای موسیقی زنده توسط سه هنرمند بترتیب خداداد همراز، علی امید و تقی خان هزاره پایان بخش این مراسم بود که با آهنگ های شاد و مست افغانی و هزارگی مجلس را حسابی به شور و هیجان آورد طوری که تعداد زیادی از جوانان حاضر خودجوش به رقص درآمدند.
و متاسفانه مشکلات فرهنگی جامعه هزاره که رقص یا دنس را برای زنان یا دختران در چنین محافلی ضد ارزش می داند باعث شد علی رغم تشویش گردانندگان استرالیا...یی مجلس هیچ دختر خانمی حاضر به رقص نشد و در انتها چند تن از زنان مدعو استرالیایی در میان انبوه جوانان با آهنگ های افغانی دنس کردند و دختر خانم ها و خانم ها تماشاچی برنامه بودند.

راجع به دنس کافی است بدانید طبق توصیه های متخصصین و روانپزشک ها دنس یکی از بهترین فعالیت های مسکن استرس و فشارهای روانی می باشد بر طبق این نظریه بدن انسان در طی فعالیت های روزانه مقدار زیادی سم ترشح می کند که دنس یا رقص می تواند این سموم را از بدن خارج کند. برای آزاد کردن استرس و سموم بدن دنس را باید انجام داد. و در جامعه مهاجرین افغان یا هزاره استرالیا که مهاجرین بدلایل زیاد با مشکلات عدیده ای روزانه روبرو هستند اجرای برنامه های شاد و مفرح که ساعاتی افسردگی و استرس را کاهش دهد فکر می کنم یکی از اولویت ها و مسولیت های هنرمندان جامعه می باشد.

پیاده روی روزانه، خواندن کتابی مورد علاقه، گوش کردن به موسیقی آرام و مورد علاقه در مکانی آرام و طبیعی و تماشای فیلم های مورد علاقه از فعالیت های دیگری است که سبب کاهش استرس می گردد.
 

کشمکش های انتخابات

کشمکش های انتخابات افغانستان تمام افغان ها را چه در داخل چه در خارج نگران کرده است، تیم داکتر صاحب عبدالله با ادعای تقلب و مانورهای خیابانی شعارهای حمایت از دموکراسی و دفاع از حق رآی آنهم قبل از اعلان رسمی هرگونه نتیجه به دنبال چه می باشد؟
به نظر می رسد که با این کارها می خواهد بگوید به صندوق رای و انتخابات و دموکراسی و قواعد آن و مکانیزم های آن کاری ندارد، تنها به دنبال آن است که برنده اعلام شود...
و بس!
حال که هیچ خبر رسمی اعلام نشده چنین می کنیم اگر خبر رسمی مخالف خواست ما اعلام شود بدتر از این خواهیم کرد و ...
آن وقت طرف مقابل را متهم می کنند به تقلب، دفن دموکراسی و انتخابات و ...
دست پیش را می گیرند که پس نیفتند.
اگر هر گونه ادعایی و اسنادی داریم کمی باید صبر و حوصله کنیم، از مکانیزم های تعریف شده استفاده کنیم به قواعد دموکراسی و انتخابات باید احترام کنیم از حق مشروع خود در چهارچوب قانون دفاع کنیم به یاد داشته باشیم که قانون به نفع همه است.

Thursday, 26 June 2014

افزایش طلاق افغان ها در استرالیا

طرف نوشته که آمار ها نشون می ده که طلاق در بین افغان های استرالیا-هزاره ها- بطور "سرسام آو " افزایش داشته است و در ادامه می نویسه 95% دختران افغانی که در ایران بزرگ شده، 80% دختران مقیم کویته و 20% کسانی که در افغانستان بزرگ شده است صرف برای رسیدن به استرالیا تن به ازدواج هایی با اشخاص کلان و متفاوت تر از خود می دهند و ...
من مطمین هستم که جناب نه چیزی از آمار می دونه، نه کلمه "سرسام آور" و نیز از در صد سر در می آره همه شکمبه ای و آن وقت نام خودش گذاشته جامعه "معدنی" افغان های استرالیا شیطون می گه بهش بگم ... لاحول و ولا

ماه رمضان امسال

فتوای الاحقر برای شروع و ختم ماه مبارک رمضان برای آن دسته از مقلدین، مکلفین و مومنین ساکن استرالیا و نیز ایران و افغانستان چنین نگاشته می شود: شروع ماه مبارک یک شنبه 28 جون مصادف با هشتم سرطان و ختم آن هم دو شنبه 28 جولای مصادف با هشتم اسد ...خواهد بود؛ و من الله التوفیق.

هرچند فکر نمی کنم کسی به اذان غریب نماز بخوانه، همگی گوش به زنگ آقا از تهرون یا اخیرن نجف خواهند بود.

البته اینجانب برعکس دیگران منابع و رفرنس هم ارایه می دهم، شما می توانید به
این لینک  رفته و سپس Moon calulator را انتخاب کنید، قبل از آن نام شهر خود را نیز انتخاب کنید.


Wednesday, 25 June 2014

تجليل از آيت الله فياض

در نیمه شعبان امسال فدراسیون هزاره های استرالیا از مقام علمی حضرت آیت الله فیاض در ملبورن تقدیر به عمل آورد.


دست اندرکاران این مراسم تاکید داشتند که فیاض هم مرجع است و هم هزاره و هم دیدگاههای مترقی به ویژه در خصوص حقوق زنان دارد و جزوه "جایگاه زن در نظام سیاسی اسلام" ترجمه سرور دانش را نیز توزیع کردند، من هم این جزوه را مطالعه کردم، این فقیه برای زنان کسب تمام مناسب سیاسی-قضایی- مذهبی و حتی ولی ف...
قیه بودن را مجاز می داند البته با حفظ کرامت، شرافت و عفت.



همچنین قایل به برتری مردان به زنان نمی باشد و نظر ایشان درباره آیه 228 سوره بقره که در آن به مردان نسبت به زنان "درجه" دارند و آیه 34 سوره نسا که در آن مردان بر زنان "قوام" دارند این است که مردان در داخل خانواده منزلت یا قوام بر زن دارد یعنی عهده دار امور او است و در چهار چوب نظام خانواده مرد بر زن حق استمتاع دارد و در عوض زن هم حق نفقه، مسکن، لباس، معیشت و غذا مطابق شان و کرامت اش بر مرد دارد (حقوق و مسولیت طرفین) و در خارج از خانواده یا حیات عمومی زن و مرد هیچ برتری بر هم ندارند.



فکر می کنم دیدگاه های ایشان می تواند برای آن دسته از مقلدین و مکلفین اهل تشیع در سرتاسر جهان مفید، راهشگا باشد.

Tuesday, 24 June 2014

هواي وحشي

امروز هواي ملبورن واقعن وحشي شده بود.
طوفان، باد، باران و سرما؛ ميگن توي Hotham mountain مرتفع ترين نقطه ويكتوريا برف باريده كه چيز نادري است، برعكس باميان كه هميشه برف را مي توان ديد.

اين طوفان برق چندين چراغ ترافيكي رو از كار انداخته بود كه رانندگي بدون اون ها خيلي مشكل بود٠
در چنين هواي طوفاني رفتم به اپوينمنت دندان تو سيتي با ترن.

Monday, 23 June 2014

اوماغ

 
امشب يكي از بهترين برنامه هاي فرهنگي و هنري هزارگي بنام اوماغ يا خوشي در ملبورن بود كه با اجراي زيباي خانم نفيسه نظري و فرهاد زاهدي أجرا گرديد.

در اين برنامه شعر، رقص، آواز، موسيقي و تياتر هزارگي با هنرمندي هنرمندان جوان چون تقي...
خان هزاره، خيرعلي شهرستاني و بشير بختياري تقديم گرديد.

برنامه ريزي و مديريت صحيح نقش بزرگي در موفقيت اين برنامه داشت، اين برنامه به خوبي ظرفيت فرهنگي، هنري و هويتي جامعه هزاره را به نمايش گذاشت.






همكاري و تشويق نهادهاي فرهنگي ويكتوريا و شهرداري دندينانگ از جنبه هاي ديگر ارزنده گي اين برنامه بود.
امشب سالن اسپرينگ ول تاون هال شهرداري دندينانگ غرق در اوماغ بود.
تشكر ويژه دارم از تك تك دست اندركاران، دست شان درد نكند.
دكلمه شعر هزارگي با صداي خانم ذكيه بيگ، حكايت خوشي ها و بدبختي هاي يك دهقان هزاره بود كه با احساس عميق و لهجه شيرين هزارگي بيان شد، ذكيه بيگ يكي از زنان فعال هزاره است كه در انجمن دوستي زنان هزاره استراليا فعاليت مي كند، چهره اي است شناخته شده با انگليسي فصيح در اكثر مجالس و محافل اجتماعي و حقوق بشري استراليا با صداي رسا از حقوق هزاره ها و زنان هزاره دفاع مي كند او و ديگر همكارانش... يكي از دست اندركاران اين برنامه بود.

نفيسه نظري يكي از مجريان اين برنامه بود كه با صداي گرم، دلنشين، مهربان و لهجه شيرين هزارگي خويش به خوبي برنامه را اجرا و در مقاطعي كنترل كرد؛ در جايي دكلمه اي عالي را زمزمه كرد، گرچه بعضي وقت ها مايك اش قطع مي شد ولي با اين همه به محفل روح و جاني ديگر داده بود.

يكي از خوبي هاي برنامه اين بود كه خالي از سخنراني، مردان سخنور عقده اي و خواهان شهرت افغاني بود،
هر كس هر هنري داشت بدون استفاده از زبان به نمايش مي گذاشت و مي رفت پي كارش، البته همكاران استراليايي اين برنامه از جمله شهردار دندينانگ به اين مهم مبادرت ورزيدند كه اون ها هم از روي نوشته و در مدتي كوتاه صحبت كردند كه اگر خلاصه صحبت هاي اون ها ترجمه مي شد خالي از فايده نبود.

برنامه با رقص يا دنس هزارگي شروع شد كه چندين دختر و پسر جوان با لباس هاي هزارگي آنرا أجرا كردند با توجه به سنتي بودن جامعه هزاره و مشكلات آن، اجراي خوب و شجاعانه آن از ديگر برجستگي اين برنامه بود؛ البته شخصن معتقد هستم اگر برنامه با قرائت قرآن كريم كه قاري هاي خوش صدا و هنرمند كه الحمدلله كم نداريم شروع مي شد و بعدش دنس بهتر بود چون هنر قرائت قرآن چه بخواهيم چه نخواهيم جزيي از عناصر فرهنگي جامعه ما شده است با اين كار مي توانيم طيف سنتي و مذهبي جامعه را شريك كنيم و هم اينكه نشان دهيم مسلمان و مذهبي بودن با خوشي و اوماغ تضادي ندارد.